top of page

Hjälp med dator och IT-support i hemmet i Göteborg eller på distans

(hembesök max 10 mil)

Pensionärer sitter vid en dator
bankid.jpg
People looking at ipad

De som växt upp med datorer i skolan behöver oftast inte IT- hjälp medan till exempel pensionärer behöver hjälp med dator i hemmet. Vi hjälper er med datorer, mobiler, läsplattor och TV samt med programmen för mail och webb på ett sätt så att ni även kan känna att ni har ett tryggt och säkert skydd mot virus och intrång. IT skall vara enkelt, dock blir det lätt väldigt komplicerat. Ta inte beslut utifrån reklam och hot utan med kunskap, vi ger dig den datorhjälp i hemmet som behövs för att du skall kunna vara trygg på ett enkelt sätt.

Det största problemet idag är att alla tillverkare av maskiner och programvara vill att du lägger upp ett konto hos dem för att få tillgång till deras tjänster. Det resulterar ofta i att man har en mängd användarnamn och lösenord för olika tjänster som det är väldigt besvärligt att hålla ordning på. Nu när de flesta vill ha din mailadress som användarnamn blir det ännu svårare eftersom du då har samma användarnamn med olika lösenord till olika tjänster. Du behöver oftast inte alla dessa konton utan det räcker med ett fåtal som exempelvis ett från Microsoft för dator / Windows och ett från Google för webbläsare och mail. Allt fler tjänsteleverantörer använder sig idag av Bank-ID eller liknande, det är ett utmärkt och enkelt sätt att identifiera sig så länge du behåller det för dig själv.

Antivirusprogram finns idag inbyggt i Windows så det behövs inte heller något från andra leverantörer även om det följer med din dator vid köp. Om du inte har ovanligt stora behov och är utsatt för större hot än normalt kan du lugnt nöja dig med Windows security center. 

Den nya mediavärlden har också den blivit allt mer komplicerad, speciellt om man inte har växt upp med datorer. Både butikerna och operatörerna tar ofta för givet att alla kan koppla in sin utrustning själva och man får en paket med burkar och sladdar som skall redas ut. Ingen fara, vi finns här för att ge datorhjälp i hemmet när det blir för komplicerat.

Vi erbjuder hjälp med dator i hemmet i er bostad i Göteborg med omnejd eller på distans i hela världen till en rimlig kostnad, Ni betalar som för en vanlig hantverkare och får ändå professionellt IT-hjälp. Oftast tar det inte mer än en timma att få ordning på de vanligaste problemen och du vet väl att RUT-bidraget även gäller för datorhjälp och IT-hjälp.

Hjälp med det digitala hemmet
och annan IT-hjälp

Hemmet är fyllt av digitala hjälpmedel och det är inte ovanligt att behöva hjälp i hemmet när smarta telefoner, datorer eller annan hemautomation skall samverka. Vår IT-support ger råd om hur ni kan utnyttja era olika enheter optimalt och växla mellan olika enheter. Vi hjälper bland annat till med att trådlöst koppla ihop datorer, mobiler eller läsplattor med TV eller radio och poddar, Och hur kopplar man egentligen ihop två skärmar till en dator? Vår vår IT-hjälp vet hur man gör! Kontakta oss i vår chatt så hjälper vi er så fort vi kan.
 

Funderar ni på hur ni på bästa sätt kan styra ert hem från olika enheter för ett smidigare hem? Vill ni exempelvis kunna tända och släcka lampor eller styra TV:n med rösten, när ni kommer hem, in i ett rum eller när det blir mörkt så kan det göras med ny standardiserad teknik för hemautomation och med mycket prisvärda lösningar. Ta en diskussion med våra erfarna konsulter så ger de förslag utifrån era förutsättningar och berättar om vad man kan göra med ny hemautomation.

Digitala recept

TV och media i hemmet

Smart TV fjärrkontroll

Media är ett område som utvecklats explosionsartat de senaste åren och det kan vara svårt att hänga med. Det traditionella sättet att se på tablåstyrd TV börjar försvinna och det har kommit en mängd appar och funktioner med olika operatörers utbud som man kan titta på när man själv har tid.

Hur man kontrollerar utbudet och att välja TV som fungerar med den nya utbudet såväl som andra enheter i hemmet kan vara en utmaning. Vår IT-support hjälper dig i hemmet eller på distans.

Då TV och media blivit allt mer IT-relaterat jobbar vi nu även inom detta område. Vi kan ge råd och tips för dig som skall investera i ny utrustning men även hur du som har en TV som fungerar bra men inte stöder de nya systemen skall göra. Man behöver inte slänga ut en fungerande TV!
 

Även TV och mediavärlden skall ju in i hemautomationen och vi har jobbat en hel del med att hjälpa handikappade att styra sitt TV-utbud enbart med rösten. Det är fullt möjligt men inte enkelt.

bottom of page