Att styra belysning

Jag som varit Mölndalsbo i många år måste lyfta fram ett fantastiskt företag i Mölndal! Ibland dyker det upp företag som gör allting rätt och det företag jag tänker på nu är ett sådant. Mycket handlar ju också om timing och de kom med en produkt som marknaden suktade efter precis med rätt timing och till ett överkomligt pris. Den ligger i dag strax under 500 kronor.


Företaget jag talar om är Plejd, de tog fram en liten enhet som fick plats i en el-dosa och hade fantastiska egenskaper, de kunde styra belysningen efter solens upp och nedgång och eliminerade alla behov av det gamla "skymningsreläet". Man använde ny teknologi utan att överarbeta den och har efterhand fortsätt att utveckla den till en nära nog fulländad produkt som blivit en standard för att styra elektriska apparater och belysning.


Den lilla pucken kommunicerar med Bluetooth och programmeras från mobilen och styrs också enkelt därifrån inom hemmet. Den är egentligen inte byggd för att styras utan är gjord för att leva ett eget liv efter att man programmerat den. Mobilen talar om för den var den är och därmed när solen går upp och ner. Den är väldigt enkel att ställa in och har funktioner för elektrikern att bygga system som sedan enkelt kan lämnas över till kunden som kan styra den och ändra som han själv önskar.


Det senaste tillskottet till Plejd familjen är en Internetansluten gateway som man kan placera hemma och därmed styra sina Plejd puckar över Internet, något som det tydligen fanns ett behov av men väl egentligen inte var tanken från början.3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla