top of page

Hjälpmedel på nätet

Om du som jag har flera olika miljöer så kan det vara bra med lite tis om hur man får ihop allting utan klippa och klistra. Jag kör både PC med Microsoft Windows samt Mac och Iphone från Apple och Android från Google.


Mailen är för mig det viktigaste och här har jag hittat en utmärkt leverantör av mailprogram som kommer från Ukraina (skönt att kunna sponsra dem), det heter Spark mail och finns för alla miljöer. Mailen kör jag lite blandat med olika konton från Google, Microsoft och Apple samt One.com. Det har inte varit några problem att hålla ordning på mailen. Ett annat bra alternativ är Gmail som ju är absolut störst och fantastiskt duktiga på att utvecklas.


Websidor vill man ju gärna ha, både privat och för företaget. Här har priset fått avgöra så privat använder jag One.com medan i företaget Wix som har betydligt mer funktioner med integration mot olika sökmotorer och funktioner, framförallt Google.


Kalender är ett annat problem om man har olika konton. Apples Iphone och Mac klarar av att hantera det mesta men på PC är det svårare. Där kör jag ett program som heter One Calender och som visat sig oslagbart för att hålla ihop och isär de olika kontona. Även här finns ju Google på webben med Google calender


Kontakter är en annan bit som är svårare på PC:n, där funkar Microsofts eget program People som du kan koppla till dina olika mailkontons kontakter.


De senaste tillskottet är att håla ordning på anteckningarna, där har jag nu hittat Googles Keep som finns i alla miljöer och kan kopplas till dina olika mailkontons anteckningar.


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Visst är det jobbigt med en seg dator, inte bara att det tar fem minuter att starta upp. När man skall göra något är halva tiden väntetid. Enklaste lösningen är förstås att slänga pengar på problemet,

Bara på de senaste två åren har vi sett hemelektroniken revolutioneras. Detta beror till stor del på att den generation som växt upp med datorer börjar utveckla tjänster och produkter. IT-hjälpmedel ä

bottom of page